Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /mnt/www/data/unilift/www/core/class.xml_parser.php on line 144 Homeliftek - domuslift.hu

HomeliftekVIDEÓ

A homeliftekről általában

 

A homeliftek tulajdonképpen  leegyszerűsített felvonók, amelyek lehetővé teszik, hogy a lift kényelmét olyan épületekben is élvezni tudjuk, amelyek egy hagyományos felvonó berendezést nem tudnak befogadni (pl. többszintes lakások, családi házak, villák, nyaralók).

 

Mivel az élettér hangulata minden ember számára fontos, az általunk forgalmazott DomusLift márkanevű homeliftek a színek, anyagok és a sokféle kiegészítő megoldás választásával lehetővé teszik, hogy a berendezések bármilyen enteriőrbe jól illeszkedjenek. Termékpalettánkon az olasz designerek által tervezett megoldásoktól a Swarovski kristályokkal díszített exkluzív fülkéken át az egyszerűbb megoldásokig minden kategória megtalálható.

 

A DomusLift családi házakba vagy villákba befektetésnek is ideális, hiszen megnöveli az ingatlan értékét. Mivel ezeket a lifteket kifejezetten lakókörnyezetbe tervezték, nem kell zajtól vagy magas villanyszámlától tartani: homeliftjeink hangtalanul működnek, és nem fogyasztanak többet egy átlagos hűtőszekrénynél.

 

A homeliftek ezen kívül megkönnyíthetik az idős vagy mozgáskorlátozott emberek mindennapjait, a megfelelő méretű fülkében kerekesszékkel is lehet utazni, ezáltal a homelift akadálymentesítésre is kiváló alternatívát jelent, főként nagyobb belmagasság vagy több emelet esetén.

 

A homeliftek lehetnek hidraulikus vagy villamos hajtásúak, és léteznek egy- vagy akár ötszemélyes megoldások és különböző méretű kialakítások. Némelyik modell akár 15 méteres emelési magassággal is megbirkózik.

 

 

Mikor ideális választás egy homelift?


A liftekkel szemben a homeliftek nagy előnye – a jelentősen kedvezőbb üzemeltetési, karbantartási költségeken túl – a csökkentett helyigény, hiszen az aknát mindössze néhány centiméterrel kell a legalsó padlószint alá süllyeszteni (szemben a hagyományos felvonók 1,2 –1,5 méteres süllyesztési igényével), és a felső szinten túl sincs szükség a belmagasságot több méterrel meghaladó gépházra.

 

Az egyszerű beépítés záloga meglévő épületek esetén a toronyszerkezet, amely a liftakna alternatívája. A beburkolt vas-vagy alumíniumváz nem csak kisebb helyet foglal, de beszerelésre készen érkezik a gyártól, így az összeépítéséhez nincs szükség hegesztésre. Ennek esztétikai és technikai megvalósításban rejlő előnye főleg a beltéri toronyszerkezetek esetén nem elhanyagolható szempont.

 

A csökkentett helyigényért, kedvezőbb beépítési és üzemeltetési költségekért, esztétikus megjelenésért cserébe a homeliftet választók az egyszerűsítést a sebességen érzékelik. A berendezések 0,15m/s névleges sebességgel közlekednek. Használat közben a sebességkülönbség 4–5 szint felett válik érzékelhetővé, így a homelift igazán 2–3 szint áthidalása esetén veszi fel a versenyt a felvonóval.

 

Mivel a homelift ideális megoldás az egyre több helyen kötelező akadálymentesítésre is, külföldön ma már éttermekben, kávézókban és üzletekben is egyre gyakrabban látni ezeket az elegáns, kis helyigényű berendezéseket – bízunk benne, hogy ezt hamarosan hazánkban is lehetővé teszik majd a jogszabályok. Jelenleg ugyanis alkalmazásukat az OTÉK 82. paragrafusa korlátozza: „ (11) A 2,0 m-t meghaladó emelőmagasságú felvonót helyettesítő személyemelő berendezést (home-lift) csak lakáson vagy üdülőegységen belül lehet létesíteni”. Ez praktikusan a magánépületekre szűkíti a homeliftek alkalmazási területét, viszont ezekben az esetekben szinte szabad kezet enged a kialakításnak.

 

Miért ne választaná Ön is a kényelmet? Előzze meg a trendet! Kérjen tőlünk árajánlatot!