Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /mnt/www/data/unilift/www/core/class.xml_parser.php on line 144 Lift távfelügyelet - domuslift.hu

Felvonó távfelügyelet

A felvonó távfelügyelet a liftekbe beszerelt vészhívó berendezések folyamatos, 24 órás felügyeletét jelenti. A távfelügyelet kiépítése ma Magyarországon minden esetben kötelező, ha nem biztosított a felvonó állandó személyes felügyelete, például egy állandóan jelen lévő portással. Ez a rendszer biztosítja azt, hogy a felvonó esetleges meghibásodásakor a fülkében rekedt személyeket mielőbb kiszabadítsák.

 

A távfelügyelet egy, a fülkében elhelyezett kétoldalú kommunikációs telefonnal vagy távbeszélővel működik. A fülkéből leadott hívásra diszpécserek válaszolnak, akik haladéktalanul értesítik az illetékes személyt,  aki ezáltal el tudja kezdeni a hiba elhárítását. Az oda-vissza működő kommunikációs berendezés lehetővé teszi a folyamatos kapcsolattartást a liftben rekedt személy és a mentést végzők között.

 

A felvonó távfelügyeletet biztosító készülékeket akár régi liftekbe is be lehet szerelni, így nincs szükség a fülke teljes cseréjére a szabályozások változása miatt. A kétoldali kommunikációs berendezés lehet telefonhoz hasonló vagy vandálbiztos kivitelű, ahol a mikrofont és a hangszórót fémlemez takarja. A készülékek bármilyen felvonóba beszerelhetők.

 

A felvonó távfelügyeleti rendszer amellett, hogy kötelező, az Ön biztonságérzetét is szolgálja, hiszen bármilyen probléma esetén akár a fülkéből is hívhat segítséget. Válasszon minket, és kérjen tőlünk árajánlatot!