Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /mnt/www/data/unilift/www/core/class.xml_parser.php on line 144 Falazott aknás homelift - domuslift.hu

Falazott aknás homeliftek

A DomusLifteknél a legolcsóbb megoldás a falazott akna, amelyet főként készülő épületekbe ajánlunk, hiszen a tervezés folyamatában könnyedén lehet a homelift méretét a lakók számához és igényeihez igazítani anélkül, hogy néhány tíz centiméteren spórolni kelljen. Természetesen meglévő otthonába is választhat falazott aknét, ez azonban lassabban készül el mint egy toronyszerkezetes homelift, és a munkafolyamat is zavaró lehet, hacsak nem nagyobb léptékű átalakítás van amúgy is folyamatban.

 

icon.gif

 

Az aknák építésével kapcsolatos előírások közül alapvető fontosságú a legalább 15 cm-es

vastagságú vasbeton fal, a tervezés folyamatában azonban az épületre átadódó terheléseket és rezgéseket is figyelembe kell venni. Amennyiben a tervezett DomusLift nem az épület legalsó szintjén áll meg, a legtöbb esetben födémbe süllyesztéssel vagy egy alacsony dobogó kialakításával át lehet hidalni az akadályokat, ezt azonban szakértőnek kell megvizsgálnia. Ezekhez a szempontokhoz utólag nehezebb alkalmazkodni, de megfelelő épület és elegendő hely esetén természetesen érdemes elgondolkodni az olcsó, falazott aknás megoldáson.

 

Amennyiben a homelift vonala kevésbé látványos vagy intim tereket is érint, például hálószobát vagy mosókonyhát, úgy lehetőség van arra is, hogy csak bizonyos szinteken vagy csak bizonyos oldalakról vegyük körbe fallal az aknát, és a fennmaradó helyen részleges toronyszerkezetet építsünk. Ez lényegesen olcsóbb megoldás egy teljes toronyszerkezetnél.

 

Természetesen a falazott aknás homelifteknél is csak Önön múlik a fülke stílusa: a kézi nyitású vagy a többlapos, üvegezett automata ajtók, különleges világítások, színezett vagy inox fülkeborítások vagy könnyített gránit padlóburkolatok választásával teljesen egyedi, személyre szabott homeliftet hozhat lérte. Lehetőség van teljesen egyedi megoldásokra is: a fülkét lehet tapétázni vagy a padlóját szinte bármilyen járólappal burkolni, sőt, az ajtók akár fa borítást is kaphatnak.

 

Az aknát kültéri kivitelben is el lehet készíteni, ha ez nem zavarja meg a homlokzat összképét, és minimális faláttöréssel, praktikusan kialakítható. Kollégáink segítenek megtalálni Önnek a legjobb megoldást. Teljesen egyedi design kialakítására is van lehetőség, hiszen velünk szinte bármilyen elképzelés megvalósítható! Kérjen tőlünk árajánlatot!