Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /mnt/www/data/unilift/www/core/class.xml_parser.php on line 144 Felvonótervezés - domuslift.hu

Lifttervezés

A különféle felvonók, homeliftek, autóemelők és a legtöbb akadálymentesítő berendezés Magyarországon építési engedély birtokában valósíthatóak meg. Ez egyfajta garanciát jelent arra, hogy Ön statikailag és építészetileg jól átgondolt, biztonsági tanúsítványokkal ellátott felvonót kapjon, amelyet biztonsággal használhat.

 

A lift létesítésének lépései

 

Elsőként kattintson a kapcsolatfelvételi oldalra, adja meg nevét és elérhetőségét, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot. Ha rendelkezik építésztervvel, amelyen a felvonó beépítési helye is szerepel, úgy küldje ezt el nekünk. Ha nem, akkor a kezdeti lépésekhez fotó vagy rajz is elegendő. Írja le, milyen igényei vannak a létesítendő lifttel kapcsolatban.

 

Lényeges információ, hogy milyen készülékre lenne szüksége (homelift, lift, stb.), hányan használnák azt és hány emeletet hidalna át, valamint, hogy minden szinten azonos oldalon lehet-e beszállni a fülkébe, vagy átjárós, esetleg két-vagy három oldali bejáratos fülkére lenne szükség. Ha speciális igénye van (például kerekesszékes személyt befogadó fülke), vagy már van elképzelése a kivitellel kapcsolatban, ezt is ossza meg velünk! Kollégáink hamarosan megkeresik egy személyre szabott árajánlattal.

 

Amennyiben megrendeli tőlünk a lifttervezést, szükség esetén felmérjük a helyszínt, felvonótervezőink megtervezik a berendezést, majd postázunk Önnek négy példányt a Felvonó és Mozgólépcső Felügyelet vagy más, akkreditált tervellenőrző szerv (pl. TÜV Rheiland InterCert) által lepecsételt, engedélyezett tervből. Ennek birtokában tud Ön építési engedélyt kérni az illetékes felsőfokú építési hatóságtól, amely legtöbbször az építkezés helyszínén illetékes önkormányzat építésügyi osztálya. Itt tud érdeklődni a további beadandó dokumentumok felől is, hiszen ezek nem mindenhol egységesek. 

 

A toronyszerkezetes megoldások esetén szükséges statikai tervek elkészítésében is készséggel állunk rendelkezésére. Kérjen tőlünk árajánlatot!