Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /mnt/www/data/unilift/www/core/class.xml_parser.php on line 144 Függőleges mozgássérültemelők - domuslift.hu

Függőleges mozgássérültemelők

A függőleges emelőgépek több fajtáját a néhány lépcsős akadályok leküzdésére, és az alacsony szintkülönbségek függőleges áthidalására fejlesztették ki. Mivel akadálymentesítésre nem mindig lehet, vagy nem mindig ésszerű a jól ismert lépcsőjárógépet vagy akadálymentes liftet használni, az alábbiakban bemutatunk néhány kevésbé ismert megoldást. Ezek a gépek nem csak egyszerű és praktikus megoldások, használatukhoz a kerekesszékkel közlekedőknek nem szükséges segítséget kérni.

 

Padlóba rejtett mozgássérültemelő


A padlóba rejtett akadálymentesítő gépek álló helyzetben szinte nem is látszanak, ezért ideális megoldást jelentenek helyhiány esetén, illetve, ha a térben nem mutatna jól egy sínekkel a falra szerelt hagyományos lépcsőjáró berendezés. Ezek a padlóba rejtett mozgássérültemelők néhány lépcsőfokos akadályok leküzdésére készültek: előbb a megfelelő magasságba emelkednek, majd egy előrecsúszó plató segítségével viszik az utast a lépcső tetejére. Az alapszinten csak egy, a nyomógombokat tartalmazó oszlop jelzi a gép helyét, a lépcső tetején pedig egy kisméretű hívópanelt kell a falon elhelyezni. Ezek szinte nem is foglalnak helyet, mégis biztosítják a gép teljesen önálló használatát, ami egy hagyományos lépcsőjárógépnél (főleg, ha kültéri gépről van szó, ahol még egy huzatot is el kell távolítani) nem mindig megoldható.

 

Egyszerű függőleges emelő


Az egyszerű, függőleges mozgássérültemelő akkor ideális választás, ha a lakáson belül kisebb szintkülönbség, például megemelt padlószintű nappali van. A gépet az emelvény oldalához illesztve a kerekesszékes személyek egyszerűen csak ezt a berendezést használják a lépcső helyett. Ennek a megoldásnak további előnye, hogy mozgatható változatban is létezik, ezért akár a lakás több pontján is lehet használni.

 

Függőleges kislift


A függőleges akadálymentesítő kislift tulajdonképp az egyszerű függőleges emelőnek a továbbfejlesztett változata, amely már akár 2 méteres magasságot is át tud hidalni. Ez a berendezés olyankor lehet ideális választás, ha például egy megemelt földszintű lakást kell kerekesszékkel nap mint nap megközelíteni. A nagyobb biztonságérzet érdekében itt már az emelőplató körül biztonsági üvegfal is van. Ez az akadálymentesítő kislift tehát pontosan annyira biztosítja a kerekesszékes személyek önállóságát mint egy hagyományos felvonó.

 

Amennyiben valamelyik termékünk felkeltette az érdeklődését, vagy további ifnormációra lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot! Szakértő kollégáink örömmel válaszolnak kérdéseire!