Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /mnt/www/data/unilift/www/core/class.xml_parser.php on line 144 Felvonók társasházakba - domuslift.hu

Felvonók társasházakba

Ma már egy társasház szinte elképzelhetetlen lift nélkül. A felvonók a mindennapok kényelmének biztosításán túl rengeteg téren könnyítik meg a lakók életét: biztosítják az akadálymentes közlekedést mozgáskorlátozott vagy idős emberek számára, lehetővé teszik a babakocsis közlekedést, jó szolgálatot tesznek egy költözés alkalmával. Az olasz IGV gyár személyliftjeivel lehetővé válik az is, hogy a rendelkezésre álló helyet a lehető legjobban kihasználják, és energiatakarékos, megbízható működésű, halk és nem utolsósorban esztétikus megjelenésű személylifttel biztosítsák a lakók kényelmét.

 

Az IGV személyliftjei között a már meglévő társasházakba, esetleg szűk lépcsőházba beépíthető, toronyszerkezetes liftek, az új épületekbe betervezhető falazott aknás liftek és az impozáns lépcsőházakba illő panorámafelvonók is megtalálhatók.

 

Ma Magyarországon a társasházakba beszerelhető felvonók méretét az OTÉK és a MSZ 15695:2008-as, Felvonók és mozgólépcsők létesítése. Építmények függőleges forgalomellátásának követelményei című szabvány szabályozza. Ezek értelmében új építésű társasházban 10 m-t meghaladó emelőmagasság esetén épületszárnyanként kötelező a lift beépítése, 13,6 m-es emelőmagasság alatt akadálymentes méretű, 630 kg-os liftet, felette pedig 1000 kg teherbírású, bútorszállításra is alakalmas felvonót kötelező választani. Ez a szabályozás minden új épületre vonatkozik függetlenül a kialakítandó lakások számától, míg a meglévő épületeket csak megfelelő méretű rendelkezésre álló hely esetén érinti.

 

Míg egy tervezés fázisában lévő épületbe viszonylag könnyű az ideális liftet megtalálni, addig egy meglévő társasházban, esetleg egy szűk lépcsőházban már jóval több kompromisszumot kell kötni. Az IGV azonban a fejlesztéseknél kifejezett figyelmet fordított ara, hogy ezekben az esetekben is lehetőség nyíljon egy kényelmes és esztétikus megoldásra: felvonóink között gépház nélküli modellek, valamint csökkentett helyigényű liftek is megtalálhatók, amelyek a legalsó szint alatt mindössze 20 cm-es süllyesztéket, a legfelső szintnél pedig (annak belmagasságát is beleértve) csak 2,5 méteres aknafejet igényelnek.

 

Cégünk az ország egész területén számos társasházban létesített felvonókat. Ezek között nagy számmal szerepelnek régi épületekbe létesített modern személyliftek (sok esetben a régi, elavult felvonó bontásával együtt), és új építésű házakba szerelt felvonók is. Kollégáink sok éves tapasztalattal segítenek kiválasztani az Önöknek megfelelő felvonót. Kérjen tőlünk árajánlatot!