Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /mnt/www/data/unilift/www/core/class.xml_parser.php on line 144 Lépcsőliftek - domuslift.hu

Lépcsőliftek

A lépcsőliftek, másnéven lépcsőjárók olyan esetekben oldhatják meg az akadálymentesítés problémáját, ahol az akadálymentes lift beépítése nem lehetséges vagy nem gazdaságos. Alkalmazásuk leggyakrabban néhány lépcsőfokos akadályok, szűk orsóterű lépcsőházak vagy hosszú, egyenes vonalú, például két utca közti szintkülönbséget áthidaló lépcsők esetén elterjedt. A lépcsőjáró gépek a lépcső korlátja mentén közlekednek és összecsukva tárolhatók, így nem zavarják a gyalogos közlekedést, kül- és beltéri változataik pedig jól alkalmazkodnak a hely sajátosságaihoz.

 

A lépcsőliftek több emelet magassággal is megbirkóznak, akár egy fordulókkal tagolt lépcsőszakasz esetén, a menetpályájukon pedig több megálló is kialakítható. Egyes lépcsőjárók lehajtató ülökével is el vannak látva, így nem csupán a kerekesszékkel közlekedők, de a nehezen mozgó, idős emberek is használhatják a berendezést.

 

A lépcsőlifteket ma már a felvonókéhoz hasonló biztonsági rendszerrel látják el: a fogókészülék megakadályozza, hogy a berendezés bármilyen okból túl gyorsan haladjon, a szorítás- és becsípődésgátló pedig akkor lép működésbe, mikor valami a gép haladásának útjába kerül. A berendezés haladását fény- és hangjelzés is kísérheti, amennyiben erre szükség van, a platón utazó személy biztonságáról pedig lehajtható korlát és automatikusan felemelkedő biztonsági rámpa is gondoskodik.

 

Mivel a lépcsőliftek egyszerű és költséghatékony megoldást jelentenek az akadálymentesítésre, ma már világszerte közintézmények, állomások, bankok, hivatalok és számos egyéb létesítmény használja ezeket a megbízható és biztonságos gépeket. Az akadálymentes környezet megvalósításában kollégáink örömmel állnak rendelkezésére. Kérjen tőlünk árajánlatot!